Doorgeladen vuurwapen en drugs gevonden na aanhouding kopstuk criminele familie

EDE - Na de aanhouding van Toon R., een voortvluchtig kopstuk van een criminele Brabantse familie, in Ede heeft de politie maandagavond flinke hoeveelheden drugs en een doorgeladen vuurwapen gevonden.

De politie viel maandagavond een woning op een vakantiepark in Ede binnen. Toon R. werd direct aangehouden in het kader van een langlopend onderzoek met de naam 'Operatie Alfa'. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Het doorgelaten vuurwapen. Foto: Openbaar Ministerie

Na de aanhouding deed de politie lange tijd onderzoek in en rond het vakantiehuisje. In het huisje werd onder meer een doorgeladen vuurwapen gevonden, net als tientallen XTC-pillen, amfetamine en een handelshoeveelheid crystal meth.

Naast het huisje stond een bestelbus geparkeerd. Daarin werden onder meer zoutzuur en apaan gevonden in ruim dertig vaten en jerrycans. Apaan en zoutzuur zijn grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Kopstuk criminele familie

R. wordt gezien als een van de kopstukken van een crimineel familienetwerk uit Oss. Tijdens Operatie Alfa werd eind 2019 en begin dit jaar een groot aantal leden van het netwerk opgepakt. R. was als enige nog voortvluchtig en daarmee een van de meest gezochte mannen in Brabant, zegt het Openbaar Ministerie.

'Het lijkt erop dat R. tijdens zijn vlucht voor de politie gewoon is doorgegaan met criminele activiteiten. In het huisje werden tien mobiele telefoons gevonden. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan', schrijft het OM.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: