Nijmeegse Crisisraad’ vraagt alle Nijmegenaren om goede raad

.

 

Wat valt er te leren van mensen die al eerder een crisis hebben doorstaan? Die vraag staat centraal bij de actie ‘Nijmeegse Crisisraad’, een initiatief van stadsdichter Wout Waanders en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Iedereen in de stad leeft op dit moment in een verwarrende, lastige tijd. Nijmegenaren die al eerder moeilijke periodes hebben meegemaakt, wordt gevraagd om advies te geven aan stadsgenoten: juist nu hebben mensen baat bij een ‘hert onder de riem’.

Momenteel zijn er veel mooie acties om geïsoleerde senioren te laten weten dat er aan hen wordt gedacht. Maar senioren hebben vaak zelf ook een belangrijke boodschap. Juist zij beschikken in deze tijd vaak over goede raad. Dat geldt ook voor mensen van andere leeftijden die al voor hetere vuren hebben gestaan. De Nijmeegse Crisisraad vraagt daarom Nijmegenaren om een ‘hert onder de riem’ in deze onzekere tijd. Wat zijn uw ervaringen met eerdere crisissen? Waaruit put u moed? En wat kunt u andere stadsbewoners aanraden?

Iedereen met wijze raad kan op de website www.nijmeegsecrisisraad.nl een speciaal formulier invullen. Papieren varianten worden verspreid over Nijmeegse zorgcentra. Zorgcentra die daarvoor interesse hebben, kunnen zich melden via de website. Alle binnengekomen tips zijn na te lezen op de website. Tipgevers blijven indien gewenst anoniem.


Wilt u ook meedoen? Wilt u ervaringen delen? Ga naar de site van Nijmeegsecrisisraad  of reageer hieronder!

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aanbod Gelderland Helpt - artikel Vraag Nijmegen
Deel dit artikel: