Vierdaagse betaalt 62,50 euro aan inschrijfgeld terug

NIJMEGEN - Wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de 104e Vierdaagse, krijgen 62,50 euro inschrijfgeld terug. Dat is 2,50 euro meer dan eerder toegezegd.

Inschrijven voor het wandelevenement kostte dit jaar voor het eerst 100 euro. Volgens de organisatie van de Vierdaagse is het bedrag dat niet wordt terugbetaald gebruikt om al gemaakte kosten voor de komende editie te voldoen. De Vierdaagse is afgelast wegens de coronacrisis.

De Vierdaagse verhoogde het inschrijfgeld dit jaar aanzienlijk, omdat er niet voldoende geld in kas was om eventuele tegenvallers op te vangen.

'Nog geen vet op de botten'

'Daarmee dachten we aan een editie in de toekomst die misschien niet door zou kunnen gaan wegens te grote hitte. We hielden er natuurlijk geen rekening mee dat we meteen een Vierdaagse zouden moeten doorstrepen, terwijl er nog geen vet op de botten was gegroeid', aldus marsleider Henny Sackers.

De inschrijving voor de Vierdaagse sloot eind maart, toen nog niet bekend was of de Vierdaagse afgelast zou worden. Deelnemers moesten het volledige inschrijfgeld betalen om kans te maken op een startbewijs. Daarover ontstond veel ophef. Maar volgens de organisatie heeft hun handelwijze ervoor gezorgd dat er volgend jaar weer een Vierdaagse georganiseerd kan worden, als dergelijke grote evenementen dan weer toegestaan zijn.

1,6 miljoen mensen

Aan de Vierdaagse doen jaarlijks meer dan zeventig nationaliteiten mee. De Vierdaagse en de bijbehorende feestweek trekken zo'n 1,6 miljoen mensen naar Nijmegen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: