Forse celstraffen geëist voor schietpartij na mislukte drugsdeal in Arnhem

ARNHEM - Tegen twee mannen uit Rotterdam is woensdag 7 en 8 jaar cel geëist voor betrokkenheid bij een schietpartij bij een hondentrimsalon in Arnhem in februari vorig jaar. Het duo wordt verdacht van poging tot doodslag.

Een uit de hand gelopen drugsdeal was de aanleiding voor de schietpartij. Vier mannen hadden volgens de politie een afspraak bij de hondentrimsalon aan de Corrie Tendeloostraat voor een cocaïnedeal ter waarde van tienduizenden euro's.

De deal mislukte, waarna de verdachten op het slachtoffer geschoten zouden hebben. De 38-jarige man raakte volgens de politie zwaargewond.

Na de schietpartij hield de politie een grote klopjacht om de daders op te sporen. Daarbij zijn tientallen agenten en een helikopter ingezet. Enkele scholen in de buurt kregen het advies de leerlingen binnen te houden.

Zie ook: Gewonde bij schietpartij in Arnhem-Zuid, al urenlange zoektocht naar daders

Verdachte herkend

Twee dagen later werd een man uit Arnhem opgepakt. Een 29-jarige man uit Rotterdam meldde zich in juni vorig jaar na een uitzending van Opsporing Verzocht zelf op het politiebureau. Een tip van een kijker, die op de beelden een van de verdachten herkende, leidde een maand later tot de aanhouding van een 28-jarige Rotterdammer.

Het is niet duidelijk of de man uit Arnhem nog verdachte is.

Bekijk hier de reportage over de rechtszaak:

Zie ook: Laatste verdachte ripdeal Arnhem aangehouden

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: