Nieuws

Twee gewonden bij ongeluk met paard en wagen in Lunteren

In het Lunterse Buurtbos is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd met paard en wagen. Daarbij zijn een man en een vrouw gewond geraakt. © Luke Beens/Persbureau Heitink
LUNTEREN - In het Lunterse Buurtbos is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd met paard en wagen. Daarbij zijn een man en een vrouw gewond geraakt.
Wat er precies gebeurd is, is onbekend. Mogelijk is het paard op hol geslagen. De paardenkar stond zeker 200 meter verder dan de mensen die er vanaf gevallen zijn, meldt een correspondent.

Grote zoektocht

Rond 14.30 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten. Er is toen met veel mensen gezocht naar de twee personen. Er werd een traumahelikopter ingezet, brandweermannen maakten gebruik van van crossmotors en mountainbikes en ook boswachters hielpen mee. 
Na drie kwartier waren de slachtoffers gevonden. De brandweer heeft een speciaal voertuig laten komen om hen uit het bos te halen. 'Deze wordt gebruikt bij moeilijk toegankelijk terrein', vertelt een woordvoerder.
Het is niet bekend hoe de slachtoffers eraan toe zijn. Het paard is meegenomen door de eigenaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!