Dít schilderij bekijk je straks van dichtbij in het Stadsmuseum Harderwijk

HARDERWIJK - Er echt op uit gaan zit er voorlopig nog niet in en daarom brengen wij Gelderse musea bij je thuis. Deze week gaan wij langs bij het Stadsmuseum in Harderwijk.

In het museum zou nu eigenlijk de expositie Zomerse Streken te zien zijn. Een tentoonstelling waarin zestien Nederlandse kunstenaars laten zien wat voor hun zomer is of betekent.

Een van de schilderijen die je straks in het echt moet gaan bekijken, is volgens kunsthistorica Sophie van Steenderen De Strandfamilie van kunstenares Dinie Boogaart. Het tafereel op het schilderij is volgens Van Steenderen heel herkenbaar en heel intiem waardoor het mensen aanspreekt. 'Je wordt echt in de voorstelling getrokken. Het kan heel dichtbij jezelf komen en je gaat er je eigen verhaal van maken. En dat vind ik het mooie aan kunst.'

Op het schilderij is een familie te zien die op het strand zit. Er staan meerdere kinderen op en een vader en moeder. Vooral één van die kinderen is volgens Van Steenderen de mooiste figuur.  'Hierbij gaat het echt om de kracht van het weglaten. Ze laat minder zien, dan dat je denkt dat je ziet.'

Meer weten over dit schilderij? Bekijk dan hieronder de uitzending van UIT.

Het is de bedoeling dat het Stadsmuseum Harderwijk weer vanaf 1 juni open gaat. De tentoonstelling 'Zomerse Streken' is nog tot en met 30 augustus te zien. 

Zie ook: Museum MORE toont met trots herontdekt werk van Jan Mankes

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk UIT Nieuws
Deel dit artikel: