Achterhoek

Dít schilderij bekijk je straks van dichtbij in het Stadsmuseum Harderwijk

© Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Er echt op uit gaan zit er voorlopig nog niet in en daarom brengen wij Gelderse musea bij je thuis. Deze week gaan wij langs bij het Stadsmuseum in Harderwijk.
In het museum zou nu eigenlijk de expositie Zomerse Streken te zien zijn. Een tentoonstelling waarin zestien Nederlandse kunstenaars laten zien wat voor hun zomer is of betekent.
Een van de schilderijen die je straks in het echt moet gaan bekijken, is volgens kunsthistorica Sophie van Steenderen De Strandfamilie van kunstenares Dinie Boogaart. Het tafereel op het schilderij is volgens Van Steenderen heel herkenbaar en heel intiem waardoor het mensen aanspreekt. 'Je wordt echt in de voorstelling getrokken. Het kan heel dichtbij jezelf komen en je gaat er je eigen verhaal van maken. En dat vind ik het mooie aan kunst.'
Op het schilderij is een familie te zien die op het strand zit. Er staan meerdere kinderen op en een vader en moeder. Vooral één van die kinderen is volgens Van Steenderen de mooiste figuur.  'Hierbij gaat het echt om de kracht van het weglaten. Ze laat minder zien, dan dat je denkt dat je ziet.'
Meer weten over dit schilderij? Bekijk dan hieronderde uitzending van UIT.
UIT - Het museum bij je thuis - Stadsmuseum Harderwijk
Het is de bedoeling dat het Stadsmuseum Harderwijk weer vanaf 1 juni open gaat. De tentoonstelling 'Zomerse Streken' is nog tot en met 30 augustus te zien.