De Graafschap hoort rond 19.00 uur of de club toch nog promoveert

DOETINCHEM - De Graafschap hoort vandaag rond 19.00 uur of de club alsnog naar de eredivisie promoveert. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet dan uitspraak in het kort geding, door de club aangespannen tegen de KNVB.

Door de coronamaatregelen is de rechtbank niet geopend voor publiek. Net als bij de behandeling van het kort geding, wordt ook deze uitspraak uitgezonden via een livestream.

Naast De Graafschap hoopt ook SC Cambuur via de rechter alsnog te promoveren naar de eredivisie. De KNVB besloot op 24 april dat beide clubs niet promoveren, terwijl zij wel op een promotieplaats stonden. Volgens de KNVB geeft alleen een promotieplek na een compleet uitgespeelde competitie recht op promotie.

Dit ondanks een stemming onder de betaaldvoetbalclubs, waarbij 16 clubs voor promotie/degradatie stemden, negen tegen, negen zich onthielden van stemming en twee stemden blanco. De KNVB vindt dit niet een zodanige meerderheid dat het bestuur betaald voetbal er niet omheen kan, zo liet KNVB-advocaat Knijff bij de behandeling van het kort geding weten.

Hoger beroep

De Graafschap, SC Cambuur en de KNVB kunnen na de uitspraak nog in hoger beroep gaan. De clubs kunnen hun gelijk ook nog proberen te halen in een buitengewone ledenvergadering van de KNVB, waarin mogelijk alle profclubs zich over een gewenste promotie-degradatieregeling kunnen uitspreken.

Zie ook: De Graafschap nog een week in spanning over promotie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: