Nieuws

Verkrachting en gijzeling van jonge vrouw door Arnhemmer, OM eist 18 jaar cel en tbs

Tegen een 34-jarige man uit Arnhem is woensdag in hoger beroep een celstraf van 18 jaar en tbs met dwangverpleging geëist voor de gijzeling, afpersing en verkrachting van een jonge vrouw in Rotterdam drie jaar geleden. © Pixabay
DEN HAAG - Tegen een 34-jarige man uit Arnhem is woensdag in hoger beroep een celstraf van 18 jaar en tbs met dwangverpleging geëist voor de gijzeling, afpersing en verkrachting van een jonge vrouw in Rotterdam drie jaar geleden.
De man volgde de jonge vrouw in maart 2017 naar haar huis en probeerde onder bedreiging van een mes geld afhandig te maken. Toen bleek dat het slachtoffer geen cash in huis had, hield hij haar urenlang gevangen. Hij mishandelde de vrouw, bedreigde haar met de dood en vergreep zich meerdere keren aan haar. Het slachtoffer wist uiteindelijk de politie te alarmeren.
De Arnhemmer deed een paar dagen daarvoor een poging tot diefstal bij een andere vrouw, waarbij hij veel geweld gebruikte. Hij heeft al eerder vastgezeten voor soortgelijke misdrijven.
De rechtbank in Rotterdam veroordeelde hem vorig jaar tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Er was 21 jaar en 4 maanden geëist. Zowel het OM als de verdachte ging in beroep. Het hof in Den Haag doet naar verwachting over twee weken uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!