OM wil celstraf voor 'keiharde leugens' 31-jarige Apeldoorner

ZWOLLE - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een 31-jarige man uit Apeldoorn een half jaar de cel in wegens 'keiharde leugens' onder ede. De man verzon ontlastende verklaringen in een strafzaak tegen zijn broer, een voor ontucht en poging tot aanranding veroordeelde orthodontist uit Deventer.

De Apeldoorner zei dat hij de röntgenfoto’s maakte in de orthodontistenpraktijk van zijn broer. De verklaringen waren ontlastend voor de broer, maar bleken compleet uit de duim gezogen. Patiënten en medewerkers van de praktijk verklaarden de man uit Apeldoorn nooit te hebben gezien, bleek dinsdag voor de rechtbank in Zwolle.

Straatje schoonvegen

Volgens het OM 'spatten de leugens van het dossier af'. Met zijn onwaarheden probeerde de Apeldoorner de straat voor zijn broer schoon te vegen, aldus de officier van justitie. 'Het gaat niet om één enkele leugen, maar om een bijna van A tot Z gelogen verhaal.'

Het OM eist een half cel, ook omdat slachtoffers van de ontucht plegende orthodontist gedwongen waren nogmaals hun verhaal te doen.

Poging tot aanranding

De orthodontist werd in 2018 schuldig bevonden aan ontucht met en een poging tot aanranding van vier jonge vrouwen. De man kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van drie jaar. 

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen de broer uit Apeldoorn.

  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: