Defensie stuurt eten niet naar Mexico, maar naar de zorg

ARNHEM - Een mooie verrassing voor de bewoners en medewerkers van de Siza dagbestedingslocatie in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem. Daar kwam woensdag een legertruck van Defensie het terrein opgereden. Door een overschot aan ingrediënten gaat Defensie verschillende zorglocaties af om lunch te bereiden.

Het eten dat bereid wordt voor de medewerkers en bewoners van de zorggroep was eigenlijk bedoeld voor de militairen van de Koninklijke Landmacht van de eenheid in Stroe. Het schip met alle voorraden was zelfs al onderweg naar Mexico, waar de eenheid naartoe zou afreizen voor een grote oefening. Maar vanwege alle corona-perikelen maakte het schip rechtsomkeert. Wat overbleef was een enorme overvloed aan eten.

Om te voorkomen dat al dat voedsel de afvalbak in zou gaan, besloten ze bij Defensie van de nood een deugd te maken. Met een speciale mobiele keuken reizen ze nu diverse zorglocaties af. In Gelderland staan ze de komende dagen op meerdere locaties van zorggroep Siza. Om maaltijden te bereiden en vervolgens aan bewoners en medewerkers te serveren.

Beluister hier het gesprek met de Koninklijke Landmacht, tekst gaat daarna verder:

160 maaltijden voor bewoners en medewerkers

Zo ook in Rijkerswoerd waar medewerkers van Defensie 160 maaltijden bereiden. Teamleider Stefan van Horssen vindt het geweldig. 'Dit is natuurlijk prachtig. Niet alleen voor de bewoners, die veelal meervoudig gehandicapt zijn bij ons, maar ook voor de medewerkers. Heel mooi dat ze dit doen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: