Politie zoekt telefoondieven na inbraak in Nijmegen

NIJMEGEN - De politie onderzoekt een inbraak in een telefoonwinkel aan de Molenweg in Nijmegen. Twee inbrekers worden bij hun werk gestoord door een fietser.

Op donderdag 12 maart rijdt een scooter met daarop twee mannen naar de telefoonzaak. Het is nacht, te weten 3.10 uur. De twee lopen naar de ingang en proberen met een sloophamer de deur te vernielen. Daar zijn ze ruim een minuut mee bezig. 

Een van hen slaat in de winkel twee vitrines kapot. De man probeert zo veel mogelijk telefoons te pakken. Het zijn geen echte telefoons, maar zogeheten dummies. Die lijken net echt, maar ze werken niet.

Er verschijnt een fietser, het teken voor de twee inbrekers om het op een lopen te zetten.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Mogelijk worden of zijn de buitgemaakte neptelefoons te koop aangeboden. Wie daar meer over kan vertellen, wordt verzocht de politie te bellen. 

Bloemendaalseweg

Een getuige heeft gezien dat de twee mannen de Bloemendaalseweg in renden. Maar ze kwamen die nacht van 12 maart aan op een scooter. Mogelijk heeft het tweetal de scooter opgehaald. Wie dat heeft gezien, wordt ook verzocht de politie te bellen.

Herken je de twee inbrekers, al dan niet in combinatie met de scooter, bel dan 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. De politie hoort ook graag van je als je meer weet over de dummytelefoons. Ze heeft een tipformulier op haar eigen website. Het zaaknummer is 2020111136.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: