Nieuws

Na Lochem kleurt ook Bronckhorst deze zomer zonnig geel

Komende zomer zal Bronckhorst zonnig geel kleuren.
Tientallen boeren in de gemeente Bronckhorst hebben de afgelopen tijd zonnebloemzaden langs hun maisperceel ingezaaid. Dat betekent dat straks in de zomer 16,5 kilometer aan zonnebloemen de akkers kleuren. De afgelopen jaren kleurden de akkers in de aangrenzende gemeente Lochem ook al geel. © Omroep Gelderland
BRONKHORST - Tientallen boeren in de gemeente Bronckhorst hebben de afgelopen tijd zonnebloemzaden langs hun maisperceel ingezaaid. Dat betekent dat straks in de zomer 16,5 kilometer aan zonnebloemen de akkers kleuren. De afgelopen jaren kleurden de akkers in de aangrenzende gemeente Lochem ook al geel.
Martin Bosch, één van de boeren, zaaide vanmiddag samen met wethouder Paul Hofman een stuk grond in. In Lochem is gebleken dat er verschillende insecten op de zonnebloemen afkomen. Boeren en de gemeente willen op deze manier een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.
Ook in Lochem kleuren de akkers deze zomer weer geel. Omdat de gemeentelijke subsidie daar gestopt is, heeft de projectgroep een crowdfunding opgestart. Tweehonderd burgers en acht bedrijven hebben geld gedoneerd. Ook in Lochem kleurt 16,5 kilometer van de akkers geel.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!