Claudia Y Manito brengt Zuid-Amerikaanse warmte op Podium Kabam

NIJMEGEN - Op een feestje kwamen Claudia en Manito erachter dat ze bij elkaar in de straat woonden en dat ze allebei geweldig Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek kunnen maken. Sindsdien spelen ze samen.

En hoe! Claudia speelt een Paraguayaanse harp. Anders dan bij een traditionele harp staan hier de snaren niet achter elkaar, maar schuin naast elkaar. In combinatie met de flamingo gitaar van Manito resulteert dat in warme, zomerse en ook frivole muziek. 

Kijk en luister naar Cascada van Claudia Y Manito:

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.

Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Op het Podium komen niet alleen 'ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.'

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. 'Als het maar hartstikke goed is wat ze doen'.

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen en worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid.

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken: meld je aan via kabam@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: