Vier nieuwe Gelderse coronadoden, één nieuwe ziekenhuisopname

ARNHEM - Het aantal doden door corona in Gelderland is zondag met vier opgelopen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. In totaal zijn inmiddels 630 personen in de provincie overleden.

In onze provincie kwam er één ziekenhuisopnames bij. Het totaal aantal personen dat opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis staat daarmee op 1382. Bij in totaal 5449 inwoners van Gelderland is het coronavirus vastgesteld, een toename van 25 ten opzichte van een dag eerder. 

Bekijk hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor uitgebreide informatie.

 

Landelijke cijfers

Landelijk liep het aantal dodelijke slachtoffers na een coronabesmetting op van 5.422 naar 5.440, een toename van 18 overlijdensgevallen. De voorbije 24 uur werden bovendien nog eens 22 mensen opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn inmiddels 11.307 personen met een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen (geweest). 

Zie ook: CORONA | De belangrijkste cijfers op een rij

Positief geteste personen

Het aantal positief geteste personen is opgelopen tot 42.627. Dat is 245 meer dan een dag eerder. Het werkelijke aantal besmette personen ligt hoger. Dat komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting ook daadwerkelijk wordt getest. 

Overigens houdt het RIVM de cijfers sinds afgelopen vrijdag iets anders bij. Alleen nieuwe ziekenhuisopnames waarbij COVID-19 de opnamereden is, worden gerekend als 'ziekenhuisopnames'. Patiënten die voor een andere reden in het ziekenhuis komen, maar daar wel corona blijken te hebben, worden toegevoegd aan het totaal aantal meldingen.

Bekijk hier ons liveblog over corona

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: