Grote Molukse demonstratie in Doesburg

DOESBURG - In Doesburg is een grote groep Molukkers zaterdagavond de straat op gegaan. Zij hielden een solidariteitsmars in de Koppelweg.

Ongeveer 100 demonstranten stonden in de straat. Zij hadden fakkels en vlaggen bij zich. Op foto's is te zien dat de demonstranten dicht bij elkaar staan. De politie was ter plaatse bij de demonstratie en heeft de groep begeleid door de wijk.

'Iedereen hield zich aan de afspraak'

De gemeente Doesburg laat zaterdagavond desgevraagd weten dat de demonstratie was besproken met de gemeente. 'De demonstratie is zaterdagavond ook rustig en voorspoedig verlopen. Iedereen heeft zich aan de afspraken gehouden die vooraf gemaakt zijn', zo meldt een woordvoerster.

Dat mensen soms dicht op elkaar lopen, kan gebeuren zo meldt de gemeente. 'Er lopen ook gezinnen mee'. Die mogen namelijk wel dichter op elkaar staan.

In Vaassen en Elst regels overtreden

Eerder deze maand kwam in Vaassen ook al een grote groep Molukkers bij elkaar. Toen hielden zij zich niet aan de coronamaatregelen. Een organisator zei toen dat dat zij niet hadden verwacht dat de demonstratie zo druk bezocht zou worden.

En ook in Elst was er begin mei een actie van de Molukkers. De gemeente Overbetuwe zei toen dat deze samenkomsten niet toegestaan zijn in deze tijd.

Zie ook:

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Doesburg Doesburg Nieuws
Deel dit artikel: