Verdachte autobranden in Arnhem blijft langer vast

ARNHEM - De 39-jarige verdachte van een reeks branden in Arnhem blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

De raadkamer van de rechtbank in Gelderland heeft besloten dat de Arnhemmer in bewaring blijft. De man werd afgelopen zaterdag aangehouden op verdenking van meerdere brandstichtingen, waarbij vooral auto's in brand zijn gestoken. 

Zie ook: Arnhemmer (39) aangehouden voor serie autobranden

In Arnhem gingen in een week tijd zeventien voertuigen in vlammen op, waaronder auto's en bestelbussen. Ook afvalcontainers en een matras werden in brand gestoken. Vooral de wijken Klarendal en Presikhaaf moesten het ontgelden.

Meer branden

Na de aanhouding van de Arnhemmer hield het niet op met de autobranden. Zo gingen begin deze week nog auto's in Rijkerswoerd en De Laar-West in vlammen op.

De politie zei na de aanhouding van de Arnhemmer meer arrestaties niet uit te sluiten. Die zijn er zover bekend nog niet geweest.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Brand Politie Nieuws
Deel dit artikel: