Hoera! Weer twee ooievaarskuikens geboren

WAMEL - De gezinsuitbreiding in Wamel gaat razendsnel. Het eerste ei kwam woensdag uit. En nog geen 24 uur later lieten ooievaarskuikens twee en drie zich op camera zien. En dat is bijzonder. Want normaal gesproken worden de eerste twee eieren op dezelfde dag geboren en de rest van de eieren om de dag.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Piet van Andel van de Ooievaarsopvang in Herwijnen kan dit moeilijk verklaren. 'Dit kan verschillende redenen hebben. Meestal begint een ooievaar pas, nadat de eerste twee eieren gelegd zijn, te broeden. Daarom komen ze vaak op dezelfde dag uit. Waarschijnlijk is dat hier niet gebeurd. En is de ooievaar direct na het eerste ei begonnen met broeden.'

Maar er kan ook een andere verklaring zijn. 'Het tweede ooievaarskuiken kan ook moeite hebben gehad uit het ei te kruipen,' vertelt Van Andel. Wat de reden ook kan zijn, de drie jonge ooievaarskuikens zijn nu te volgen via onze livestream. De overige twee kuikens zullen waarschijnlijk de komende dagen geboren worden. 

Het ooievaarskoppel is al twee maanden te volgen op ons YouTube-kanaal van TVbuitengewoon. Wil jij een kijkje nemen in het nest? 

Deel dit artikel: