Sanne en Sara spelen harp, maar dan echt anders

NIJMEGEN - Sanne&Sara, een ambitieus en dynamisch harpduo met een moderne twist. Ze laten een harp klinken, zoals je dat niet eerder gehoord hebt.

Sanne&Sara zijn Sanne Bakker (21) en Sara van de Brink (17). Ze komen uit Apeldoorn en spelen nog maar een jaar samen. Maar dat gaat formidabel, juist omdat ze allebei willen laten horen wat nog veel meer kan met harp. En daarmee winnen ze prijzen, bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours Noord  in 2019. 

Op Podium Kabam spelen ze een stuk Parvis van Bernard Andrès, een componist die zelf ook harpist is. En dat hoor je terug volgens Sanne en Sara. Zij geven er hun heel eigen wijze aan.

Kijk en luister naar Parvis - Bernard Andrès, door Sanne&Sara.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.

Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Op het Podium komen niet alleen 'ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.'

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. 'Als het maar hartstikke goed is wat ze doen'.

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen en worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid.

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken: meld je aan via kabam@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: