Verdachten langer vast na vluchtpoging Omar L. in Zutphen

ZUTPHEN - Vier mannen die in januari probeerden de tot levenslang veroordeelde crimineel Omar L. te bevrijden uit de gevangenis in Zutphen, blijven tot aan hun proces vast zitten. De advocaten van de vier vroegen om vrijlating, maar de rechter steekt daar een stokje voor.

De poging om L. te bevrijden ging gepaard met nogal wat actie. De vier Franse verdachten staken bij de poort een busje in brand en probeerden met een slijptol hekken te vernielen. Ze wisten vrij dicht bij L. te komen, die op dat moment aan het luchten was. Toch moesten de vier hun poging staken, onder meer omdat de accu van de slijptol leeg was.

Zie ook: Bevrijdingsactie Omar L.: goed voorbereid of amateurisme?

De vier namen vervolgens per vluchtauto de benen. Na een achtervolging wist de politie de mannen op te pakken. Ze blijven in afwachting van hun proces vastzitten, omdat de rechtbank gevaar voor herhaling ziet. Ook zou vrijlating zorgen voor een 'geschokte rechtsorde'.

Mocro-maffia

Omar L. was een leider van de 'mocro-maffia' en gaf opdracht voor de liquidatie van vijf personen. Twee liquidaties werden ook daadwerkelijk uitgevoerd. L. werd in juni vorig jaar tot levenslang veroordeeld.

Het proces tegen de vier verdachten staat op de agenda voor 16 juli dit jaar. De advocaten wilden L., die meteen na de vluchtpoging werd verplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught, als getuige horen. De rechtbank ziet daar het nut niet van in en wijst dat verzoek daarom af. 

Zie ook: Tot levenslang veroordeelde Omar L. stond bijna buiten, vier 'helpers' voor rechter

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: