Bekende veerman overleden, pontjes vanmiddag even uit de vaart

BATENBURG - De Maasveren zijn vrijdagmiddag van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur uit de vaart geweest. Dat gebeurde vanwege de uitvaart van Wim Borneman, een bekende veerman die in Batenburg woonde. Wim overleed aan corona.

Wim stond bijna zestig jaar op de pont. Op 'zijn pont', die tussen Maasbommel en Megen vaart, werd vanmiddag een afscheidsgroet gebracht. Om die reden voeren er even geen pontjes.

Geen fietsen meer in het weekend

Het wordt overigens steeds drukker op de veren. Het is daarom passen en meten. Er moeten nog aanpassingen komen om straks weer met grotere hoeveelheden scholieren te kunnen omgaan aan boord.

Volgens een woordvoerder van Maasveren is er bij de collega's vooral na het afgelopen weekend onrust ontstaan over het gedrag van sommige klanten. Het was enorm druk met fietsers en er was veel discussie met de mensen over wat er wel en niet kon als het gaat om hoeveelheden mensen op elkaar.

Maasveren heeft daarom besloten komend weekend geen fietsers mee te nemen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de pashouders. Deze maatregel is in overleg met de oevergemeenten genomen.