Nieuws

AUTOBRANDEN | Kijk hier waar het allemaal al mis ging in Arnhem

De autobrand aan de Ulrik Huberstraat, afgelopen weekend.
De autobrand aan de Ulrik Huberstraat, afgelopen weekend. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Arnhem wordt sinds eind april geteisterd door autobranden. Sinds in één nacht zes auto's afbrandden, is het met grote regelmaat raak in de stad.
In ruim drie maanden tijd gingen zeker 35 voertuigen in vlammen op. De meeste branden komen voor in de wijk Klarendal, maar ook in Presikhaaf zijn meerdere auto's uitgebrand. 
Op onderstaande kaart is te zien op welke plek de brandstichter(s) actief is geweest. De tekst gaat daaronder verder.
Mogelijk is er een pyromaan actief in de stad, die in de nachtelijke uren zijn plek uitzoekt en daar een voertuig in brand steekt. Burgemeester Ahmed Marcouch noemde de autobranden al 'laf en sneaky' en gaf aan dat hij de serie branden zo snel mogelijk ten einde wilde brengen.

Man en vrouw opgepakt

Begin mei werden twee verdachten aangehouden: een man van 39 en een vrouw van 42 uit Arnhem. Die aanhoudingen hebben geen einde aan de branden gemaakt.
De man zit nog altijd vast op verdenking van het stichten van een deel van de branden. De vrouw is weer op vrije voeten, maar blijft volgens een woordvoerder van de politie ook nog verdachte.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!