Nieuws

Fans De Graafschap starten petitie om promotie af te dwingen

Fans van De Graafschap en SC Cambuur hebben de handen ineengeslagen om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Binnen de achterban van de clubs uit Doetinchem en Leeuwarden zijn mensen een petitie begonnen, die zij willen aanbieden aan de KNVB. © ANP
DOETINCHEM - Fans van De Graafschap en SC Cambuur hebben de handen ineengeslagen om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Binnen de achterban van de clubs uit Doetinchem en Leeuwarden zijn mensen een petitie begonnen, die zij willen aanbieden aan de KNVB.
De Graafschap en Cambuur kregen vrijdag te horen dat de KNVB de huidige ranglijst in de eredivisie en eerste divisie handhaaft als eindstand voor dit seizoen. De nummers laatst en voorlaatst in de eredivisie degraderen echter niet en de kampioen en nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie zullen geen promotie tegemoet kunnen zien.
'Wij, Cambuur en De Graafschap-fans, constateren dat er dit seizoen gewoon promotie en degradatie moet zijn', reageren de fans in de online petitie. 'We verzoek dat Cambuur en De Graafschap promoveren nar de eredivisie.'
De petitie is zaterdag online gezet. Zondagmiddag zijn er al zo'n 13.000 fans die de petitie hebben ondertekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!