Nieuws

'Het was vandaag veel te druk', mensen trekken er toch massaal op uit

Vanmiddag in Nijmegen.
Het was zaterdag op verschillende plekken in Gelderland erg druk op straat. Op foto's uit onder meer Arnhem, Nijmegen en Tiel is te zien dat winkelstraten volliepen. © Twitter @BasVersluis
TIEL - Het was zaterdag op verschillende plekken in Gelderland erg druk op straat. Op foto's uit onder meer Arnhem, Nijmegen en Tiel is te zien dat winkelstraten volliepen.
De politie Arnhem-Noord waarschuwt op Facebook: 'Het was vandaag veel te druk. Kom de komende dagen niet naar de binnenstad van Arnhem. Blijf thuis en denk aan elkaar!' In de middag werd er in de parken al een drone ingezet om te zorgen dat mensen afstand van elkaar houden.

Tiel en Nijmegen

Ook in de binnensteden van Nijmegen en Tiel waren veel mensen, zo blijkt uit beelden die verontwaardigde bewoners op social media zetten. 

1,5 meter afstand

Ook burgemeesters zien dat het drukker wordt op straat. Mensen blijven minder binnen, ze gaan naar winkels, maken ommetjes en zijn in de openbare ruimte, is hun beeld. Maar volgens hen houden mensen zich over het algemeen goed aan de 1,5 meter afstand. 'Eigenlijk lijken we al een beetje op weg naar de 1,5 meter samenleving', zegt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad.
Mogelijk gaan meer mensen naar buiten nu het aantal coronapatiënten op de intensive cares langzaam afneemt. 'Maar er is nog steeds corona en er zijn grote risico's.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!