Veel bekijks en rook bij zeer grote brand in restaurant Zutphen

ZUTPHEN - In voormalig restaurant Herberg `t Kanon aan de Kanonsdijk in Zutphen woedde vrijdag een zeer grote brand. Het vuur trok veel bekijks. Doe nieuwsgierigheid staat haaks op de coronamaatregelen, waarschuwen de hulpdiensten.

De brandweer kreeg om 16.52 uur een eerste melding van de brand en rukte groot uit. De brand begon op zolder en de vlammen sloegen al snel uit het monumentale gebouw. Dat stond leeg en daardoor raakte niemand gewond, aldus de brandweer.

Ook brandweerwagens uit omliggende plaatsen kwamen naar Zutphen, onder meer om te zorgen voor genoeg water. Rond 19.20 uur klonk het sein brand meester. Volgens een woordvoerder van de brandweer was gecontroleerd laten uitbranden de enige optie en is het gebouw zo goed als verloren.

De kijkers hinderden de brandweer, meldt de VNOG. Door de coronamaatregelen zijn grote groepen kijkers bovendien 'onwenselijk'. De N345 blijft ter plekke nog een tijdje afgesloten in verband met het nablussen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: