Nieuws

10.000 euro beloning voor tip over gestolen dieselmotoren

Still uit bewakingsbeelden EFG Services
Het bedrijf EFG Services looft een beloning van 10.000 euro uit na een inbraak in zijn vestiging aan de Hofstraat in Malden. Bij de inbraak werd voor een totaalbedrag van rond de 100.000 euro gestolen, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Beelden van de vermoedelijke daders zijn op Facebook gezet, in de hoop dat ze herkend worden.
MALDEN - Het bedrijf EFG Services looft een beloning van 10.000 euro uit na een inbraak in zijn vestiging aan de Hofstraat in Malden. Bij de inbraak werd voor een totaalbedrag van rond de 100.000 euro gestolen, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Beelden van de vermoedelijke daders zijn op Facebook gezet, in de hoop dat ze herkend worden.
De buit bestond uit twee dieselmotoren, een heftruck, een mobiele lasdampafzuiger en een mobiele gereedschapskist. Volgens de woordvoerder zijn vooral de dieselmotoren van veel waarde. 'Die zijn 35.000 à 40.000 euro per stuk. En de levertijd is een jaar. Dus als twee van de dieselmotoren die we nu gebruiken kapotgaan, staan er twee machines stil.'
Hij denkt dat de twee vermoedelijke daders een witte Mercedes Benz Vito hebben gebruikt bij de inbraak op donderdag 16 april rond 16.50 uur. 'Maar helaas staat er geen kenteken op de camerabeelden.' 
De tip die leidt tot het opsporen van de daders en het verkrijgen van de gestolen goederen in werkende staat wordt beloond met de 10.000 euro. Dit aanbod is geldig tot en met 31 mei.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!