Enorme kermis wordt opgebouwd, maar niemand mag komen

APELDOORN - Op een braakliggend veld naast de A50 bij Apeldoorn wordt druk gebouwd aan een enorme kermis. Eén van de grootste die Apeldoorn ooit kende. Maar niemand zal er van genieten. Kermisexploitanten testen hier uit hoe ze straks mensen kunnen vermaken, terwijl het publiek netjes de afstand houdt tot elkaar.

'Denk na over hoe je straks in de anderhalve meter-maatschappij weer open kunt', zei premier Mark Rutte onlangs in een toespraak. Maar hoe doe je dat in vredesnaam op een kermis?

Kijk naar de video. De tekst gaat eronder verder: 

Flinke financiële problemen

Publiek rent van attractie naar attractie en mensen staan in de rij voor een suikerspin. Of proberen met die grijper dat dure horloge te winnen. Denk erom: afstand houden. Ondoenlijk? Misschien, misschien niet. Maar kermisexploitanten uit Apeldoorn gaan in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. 

Lijnen op de grond, een kleiner aantal karretjes of gondels gebruiken: het zijn allemaal manieren om de anderhalve meter afstand in acht te nemen. De exploitanten moeten wel, want anders komen ze flink in de financiële problemen.

Niemand geniet hiervan

Hun machines en vrachtwagens kosten bij elkaar vele tonnen, soms een miljoen. Stilstand betekent verlies lijden. En dus verrijst er naast het Van der Valk-hotel aan de A50 een kermis waar niemand van zal kunnen genieten.

Maar waar misschien wel oplossingen voor de toekomst bedacht worden, zodat ook deze kermisondernemers straks hun brood weer kunnen verdienen. 

Zie ook: Kermisexploitanten in paniek: ‘Kermis draaide voor het laatst niet in de Tweede Wereldoorlog’

Deel dit artikel: