Gecrasht busje op A50 werd achtervolgd om mogelijke ontvoering

HEELSUM - Het busje dat zondagavond door de politie is gecrasht op de A50 werd achtervolgd vanwege een mogelijke ontvoering. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De politie kreeg even na 18.00 uur een melding van een geel busje dat onder verdachte omstandigheden in Oosterbeek reed. 'Tien minuten later kregen we een tweede telefoontje die ons bevestigde dat er mogelijk sprake was van een vrijheidsbeneming', aldus de zegsman.

Agenten hadden het busje toen al in het vizier. De bestuurder had door dat hij werd gevolgd en probeerde tegen de richting in op de A50 te ontsnappen.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Bestuurder gewond

Het busje is bij afslag Renkum klemgereden door onopvallende politieauto's. De bestuurder is daarbij lichtgewond geraakt. Hij is aangehouden en ook de persoon die in het busje zat is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie zoekt nog uit of er daadwerkelijk sprake was van een ontvoering, maar spreekt van 'een serieuze zaak'.

De recherche doet onderzoek op de plek van het ongeval. De rijbaan in de richting van Arnhem is voorlopig dicht.

Zie ook: Busje crasht op A50 bij Renkum na achtervolging door politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Heelsum Nieuws
Deel dit artikel: