Nieuws

Blik op de Weg-presentator moet bedrijf stoppen vanwege coronacrisis

Voormalig Blik op de Weg-presentator Leo de Haas moet noodgedwongen stoppen met zijn bedrijf in autotransport. Dat bevestigt de geboren Arnhemmer donderdag. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voormalig Blik op de Weg-presentator Leo de Haas moet noodgedwongen stoppen met zijn bedrijf in autotransport. Dat bevestigt de geboren Arnhemmer donderdag.
De Haas zette zijn truck te koop op Marktplaats. 'De koek is op lieve vrienden', schreef hij op Twitter.
De problemen komen '100 procent door de coronacrisis', stelt De Haas. 'Twee weken voor de crisis had ik een aanhanger van 45.000 euro gekocht. Daar heb ik welgeteld twee vrachten mee gereden. Daarna viel het stil. Door die aanschaf had ik geen reserves. Ik heb het vijf weken uitgezongen, toen was het over.'
'De vrachtwagen is verkocht', vertelt De Haas. Hij kan daardoor nadenken hoe nu verder. 'Geen idee wat nu, maar ik heb dit wel vaker meegemaakt. Het is heel verdrietig en heel zuur. Maar ik heb een groot huis met een grote tuin.' Je zult maar op een galerijflat wonen, relativeert hij.
Blik op de Weg was een populair televisieprogramma over verkeer. De Haas presenteerde de show twintig jaar.
In januari was De Haas nog te gast in De Week van Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!