Arts: 'Nijmeegse Vierdaagse moet aangepast worden'

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse kan niet op de vertrouwde manier doorgaan. Dat stelt Andreas Voss, arts-microbioloog bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.

'Ik kan me niet voorstellen dat het op dezelfde manier als altijd gaat, schouder aan schouder op het Faberplein', zegt hij vrijdag in De Week van Gelderland.

Aanpassingen

'Ik denk wel dat er een soort Vierdaagse kan komen. Maar het zal zeker niet zo massaal en leuk zijn als we gewend zijn', spreekt Voss uit. 'Ik ben ervan overtuigd dat - als het doorgaat - er aanpassingen gemaakt moeten worden. Mogelijk wordt het minder feestelijk of gaat de Vierdaagse helemaal niet door.'

Overigens stelt Voss nog niet dat een afgelasting noodzakelijk is. Het besluit om het evenement wel of niet door te laten gaan, hangt volgens hem af van de maatregelen die de overheid na 28 april neemt.

Bekijk hieronder het gesprek met Andreas Voss over de coronacrisis, hoe het CWZ geraakt wordt en wat er met de Nijmeegse Vierdaagse moet gebeuren: 

Volg hier ons liveblog over de coronacrisis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: