De ene na de andere natuurbrand op de Veluwe, zeer onrustige nacht

HOENDERLOO - De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier keer moeten uitrukken vanwege branden in natuurgebied de Veluwe. De oorzaak is onbekend, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio sluit niet uit dat ze zijn veroorzaakt door aanhoudende droogte.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Kort na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit. Een stuk van ongeveer 100 vierkante meter ging in rook op. Rond 02.00 uur was er een heidebrand bij Hoenderloo. 

Zie ook: Bosbrand langs snelweg, oorzaak onbekend

Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo'n 2 hectare heidegebied vlam, een half uur later ging in Uddel een stuk heide van 100 bij 100 meter in de brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust. 

Foto: Persbureau Heitink

Afgelopen zondag waarschuwde de brandweer dat het risico op natuurbranden als gevolg van de aanhoudende droogte is toegenomen. 'Het voorjaar is sowieso een risicovolle periode. De sappen stromen dan nog niet door de heide die daardoor vaak erg droog is. Een windje is dan al voldoende om brand te veroorzaken', aldus de woordvoerder.

Foto: Persbureau Heitink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Hoenderloo Brand Nieuws
Deel dit artikel: