Nieuws

Onderzoek dood 27-jarige Robert in Wageningen gedaan door extern instituut

Het incident in Wageningen waarbij de 27-jarige Robert omkwam wordt onderzocht door het COT. Dat is een instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Dat doet de instelling in opdracht van de gemeente Wageningen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Het incident in Wageningen waarbij de 27-jarige Robert omkwam wordt onderzocht door het COT. Dat is een instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Dat doet de instelling in opdracht van de gemeente Wageningen.
Er zijn nog veel vragen rondom de dood van de 27-jarige Robert. Hij kwam om het leven bij een incident in de instelling voor begeleid wonen aan de Morel. 
De GGD houdt toezicht bij de instelling, maar vanwege de ernst van het incident is het COT als externe organisatie aangewezen. De ouders van Robert hebben inmiddels een advocaat in armen genomen om hun antwoorden te krijgen op hun vragen.
Daarnaast doet ook het Openbaar Ministerie nog onderzoek naar het handelen van de politie én naar de toedracht. Het Wagenings college wil de Veiligheidsregio Gelderland-Midden waar de GGD onder valt en COT beide betrekken bij het onderzoek, waarbij COT het volledige onderzoek doet en de veiligheidsregio het onderzoeksrapport beoordeelt.
Wanneer het onderzoek is afgerond is nog niet bekend. Het COT deed eerder in opdracht van de gemeente Utrecht onderzoek naar de steekpartij in een tram in Utrecht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!