Nieuws

Wel of geen Vierdaagse dit jaar? Dit is de stand van zaken

De gemeente Nijmegen, Vierdaagsemarsen en Vierdaagsefeesten wachten het kabinetsbesluit van 21 april af voordat er een beslissing wordt genomen of de Vierdaagse doorgaat. Op 21 april maakt het kabinet bekend welke maatregelen er na 28 april van kracht blijven. © ANP
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen, Vierdaagsemarsen en Vierdaagsefeesten wachten het kabinetsbesluit van 21 april af voordat er een beslissing wordt genomen of de Vierdaagse doorgaat. Op 21 april maakt het kabinet bekend welke maatregelen er na 28 april van kracht blijven.
De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn voorlopig van kracht tot 28 april. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is - zoals de Vierdaagse - mogen in elk geval tot 1 juni niet doorgaan.
Kort na de bijeenkomst van 21 april wordt door de stichtingen en de gemeente de knoop doorgehakt of het wandelevenement en de bijbehorende feesten doorgang vinden. Eerder deze maand gaf burgemeester Bruls van Nijmegen aan dat hij er vooralsnog vanuit gaat dat het doorgaat.
De Vierdaagse staat gepland van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!