Wageningen schiet cultuur- en sportclubs te hulp

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat sport- en cultuurverenigingen helpen in coronatijd. De huren mogen later betaald worden en verenigingen mogen subsidiegeld houden.

Pas na 1 augustus hoeven sport- en cultuurverenigingen de huren van panden en sportvelden te betalen.  

Subsidies houden

De gemeente begrijpt dat er minder lessen of voorstellingen gegeven kunnen worden en zal verenigingen daar niet direct op afrekenen. Dus blijft de gemeente Wageningen subsidies aan sport- en culturele organisaties gewoon doorbetalen.

Daarbij komt dat sport- en cultuurclubs subsidiegeld voor een evenement mogen meenemen naar volgend jaar, omdat die nu niet door kunnen gaan. Voorwaarde is wel dat ze voor 1 juli 2021 een (alternatieve) activiteit organiseren.

Pijn van coronacrisis verzachten

'We hopen hiermee de pijn van de coronacrisis te verzachten en de organisaties voor Wageningen op de been te houden', zegt burgemeester Geert van Rumund die vanwege de crisis langer blijft.

Ondertussen kijkt de gemeente of er nog extra maatregelen nodig zijn. 'Weet ons vooral te vinden als u tegen knelpunten aanloopt of met vragen zit', is de oproep van de burgemeester aan de Wageningse organisaties. Er wordt al gepraat met een aantal grote organisaties zoals zwembad De Bongerd en Theater Junushoff. 

Aanvulling 

De gemeentelijke maatregelen zijn een aanvulling op die van het Rijk. Zo konden ook sport- en cultuurorganisaties bijvoorbeeld al een financiële tegemoetkoming krijgen door de regels van het Rijk. 

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: