Bosbad Putten krijgt fontein van gemeente

PUTTEN - De gemeente Putten schenkt de fontein op het Fontanusplein aan Bosbad Putten. Het Bosbad is een populair binnen- en buitenzwembad waar veel toeristen en Puttenaren gebruik van maken.

Wethouder Roelof Koekkoek: 'Door de fontein aan het zwembad te geven, behoudt hij zijn publieke functie. Bovendien blijft een stukje Puttense historie op deze manier behouden. Deze elementen zijn doorslaggevend geweest in onze keuze voor Bosbad Putten.'

Manager Dick Eijlander van Bosbad Putten weet wel wat hij met de fontein wil doen: 'Wij willen de fontein integreren in het landschap rondom de kanovijver. Als bezoekers straks over de nieuwe toegangsbrug lopen, is de fontein goed te zien. Een echte blikvanger.'

Op het Fontanusplein komt een nieuw waterelement. De gemeente Putten start in de eerste week van juni met de vernieuwing van het Fontanusplein en het Kerkplein. De pleinen worden in de nieuwe situatie als één plein ingericht.

De gemeente Putten maakte een video over het schenken van de fontein:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Putten Putten Nieuws
Deel dit artikel: