Nieuws

Derde van getest zorgpersoneel in Gelderland Zuid heeft corona

Foto Omroep Gelderland
Uit eerste cijfers blijkt dat 30 procent van het zorgpersoneel dat zich liet testen bij de GGD Gelderland Zuid besmet is met het coronavirus.
NIJMEGEN - Uit eerste cijfers blijkt dat 30 procent van het zorgpersoneel dat zich liet testen bij de GGD Gelderland Zuid besmet is met het coronavirus.
De gezondheidsdienst is deze week gestart met het testen van zorgpersoneel. Dat gebeurt in Nijmegen in een soort van wasstraat. Medewerkers bij verschillende zorginstanties met milde corona-achtige verschijnselen kunnen zich laten testen, als ze een verwijzing van een arts hebben.
Bekijk hier hoe dat testen in zijn werk gaat:
Derde van getest zorgpersoneel in Gelderland Zuid heeft corona
70 procent testte niet positief en kan gewoon werken. De zorgmedewerkers die positief zijn getest moeten thuis in isolatie. De GGD geeft aan dat dit nog maar de eerste resultaten zijn. Tientallen zorgmedewerkers meldden zich bij de zogenoemde teststraat die speciaal hiervoor is ingericht in samenwerking met de brandweer.

Testen afgenomen

Verpleegkundigen en co-assistenten nemen de testen af. Zo wordt met een wattenstaaf speeksel in de keel afgenomen en ook wordt met een wattenstaaf bij de neus slijm weggehaald. Vervolgens worden deze wattenstaven opgestuurd naar het laboratorium.