Nieuws

Buren wil daadkrachtige en kerngerichte gemeente worden

Op basis van het coalitieakkoord heeft het college van burgemeester en wethouders van Buren een uitvoeringsagenda opgesteld. In de uitvoeringsagenda geeft het college aan hoe ze de doelen uit het coalitieakkoord gaan waarmaken. Burgemeester Jan de Boer: “Het uitvoeringsprogramma van het college is ambitieus en we gaan er dan ook voor! Samen met onze raad, inwoners, instellingen en bedrijven.”
MAURIK - Op basis van het coalitieakkoord heeft het college van burgemeester en wethouders van Buren een uitvoeringsagenda opgesteld. In de uitvoeringsagenda geeft het college aan hoe ze de doelen uit het coalitieakkoord gaan waarmaken. Burgemeester Jan de Boer: “Het uitvoeringsprogramma van het college is ambitieus en we gaan er dan ook voor! Samen met onze raad, inwoners, instellingen en bedrijven.”

Uitvoeringsagenda 2020-2022

In de uitvoeringsagenda is aan iedere afspraak uit het coalitieakkoord een concreet resultaat, een planning en een budget gekoppeld. De komende twee jaar zijn er veel ambities en plannen. Wethouder Karl Maier (onder meer Kerngericht werken) geeft aan: “De gemeente wil juist nu zichtbaar zijn voor inwoners en ondernemers. Het is nodig voor een gemeente die kwalitatief goede dienstverlening wil bieden en de belangrijke en ingewikkelde opgaven van deze tijd aan kan.

Strategische opgaven

In 2019 stelde de gemeenteraad zes strategische opgaven vast. Dit zijn: samen sterk in de regio, kerngericht werken, transformatie in het sociaal domein, duurzaamheid, invoering van de Omgevingswet en een nieuwe visie op dienstverlening. De strategische opgaven zijn meerjarige, programma-overstijgende maatschappelijke opgaven.