Minister moet reageren op granulietstort

DREUMEL - De Raad van State heeft bepaald dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat moet regeren op een handhavingsverzoek van de gemeente West Maas en Waal. De gemeente wil dat het storten van granuliet in de pas Over de Maas bij Dreumel stopgezet wordt.

De gemeente laat weten dat de Raad van State de minister nu heeft opgedragen nog deze maand met een reactie te komen.

Op 16 maart diende de gemeente een handhavingsverzoek in bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de dumping van granuliet in Over de Maas. Dit deed de gemeente, omdat zij zich zorgen maakt over de mogelijke schadelijkheid van het materiaal.

Volgens de gemeente kan door de aanwezigheid van een chemische toevoeging aan het granuliet, acrylamide vrijkomen. Deze laatste stof kan een gevaar zijn voor de volksgezondheid. De minister reageerde eerder nog niet op het handhavingsverzoek van West Maas en Waal. Daar heeft de minister nu tot 24 april 12.00 uur de tijd voor gekregen.

Dit wil niet zeggen dat de minister dan ook echt gaat handhaven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: