Nieuws

Supermarktspuger in beeld bij politie

Beelden van een man die een beveiliger van een Coop-supermarkt in Arnhem bespuugt, hebben een storm aan reacties veroorzaakt. De politie zegt inmiddels genoeg informatie te hebben om zijn identiteit te achterhalen. © ANP
ARNHEM - Beelden van een man die een beveiliger van een Coop-supermarkt in Arnhem bespuugt, hebben een storm aan reacties veroorzaakt. De politie zegt inmiddels genoeg informatie te hebben om zijn identiteit te achterhalen.
Het incident vond dinsdagavond 24 maart plaats bij de Coop aan het Sint Gangulphusplein in de wijk Malburgen. De man weigerde het winkelmandje te pakken, dat verplicht is vanwege de coronamaatregelen.
Als de beveiliger zegt dat hij niet naar binnen mag, pakt hij toch een mandje, maar gooit hij dat naar de beveiliger. De man loopt de supermarkt uit, maar komt terug. Dan ontstaat er een woordenwisseling en spuugt hij op de beveiliger.

Man goed in beeld

De beelden van het incident werden woensdagavond getoond in het tv-programma Bureau GLD van Omroep Gelderland. Daarop was de man goed te zien.
De politie neemt de zaak volgens een woordvoerder zeer serieus. 'Er zijn allemaal maatregelen getroffen in verband met het coronavirus. En incidenten als deze nemen we dan ook heel hoog op, vandaar dat we de man laten zien.'

Beelden duizenden keren gedeeld

De beelden maakten veel los op social media. Op Facebook werden ze duizenden keren gedeeld en lieten veel mensen hun afschuw blijken.
Hoeveel tips er bij de politie binnen zijn gekomen, kan een woordvoerder niet zeggen. Wel dat er 'voldoende informatie' is dat de identiteit van de man vastgesteld kan worden. Op verzoek van de politie zijn de beelden van de uitzending inmiddels verwijderd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!