Gevaarlijke hennepkwekerij in twee-onder-1-kapwoning Bemmel

BEMMEL - Na een anonieme tip stuitten agenten van politie Lingewaard dinsdag op een hennepkwekerij aan de Wardstraat in Bemmel. In een twee-onder-1-kapwoning werd in drie ruimtes hennep gekweekt. Ook was de stroom illegaal afgetapt.

In totaal stonden er ongeveer 380 hennepplanten in het huis. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd. In de woning kon ook iemand worden aangehouden. Naast het telen van hennep en diefstal van stroom wordt de aangehouden persoon ook verdacht van het veroorzaken van een brandgevaarlijke situatie. De stroomvoorziening was namelijk zeer amateuristisch en gevaarlijk aangelegd.

“Onderbuikgevoelens”

De politie werd dinsdag tijdens de ontmanteling bij de woning aangesproken door verschillende buurtbewoners. Zij hadden al “onderbuikgevoelens” bij het pand. De lamellen zaten altijd dicht, er kwam bijna nooit iemand bij de woning en de tuin maakte een onverzorgde indruk.

Dit zijn volgens de politie signalen waar zij iets mee kan. Dit soort zaken kunnen worden gemeld via 0900-8844, of desnoods anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard RN7 Bemmel Nieuws
Deel dit artikel: