Nieuws

Waar gaan verslaafde daklozen met corona naartoe? Veiligheidsregio zoekt opvang

De Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is op zoek naar een opvangplek voor verslaafde daklozen met een (vermoedelijke) coronabesmetting. © Flickr
EDE - De Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is op zoek naar een opvangplek voor verslaafde daklozen met een (vermoedelijke) coronabesmetting.
Een deel van de daklozen in Arnhem kan in een pand van IrisZorg aan de Remisestraat in isolatie verblijven, laat wethouder Martien Louwers in een brief aan de gemeenteraad weten. 'Voor zover de capaciteit dit toelaat.'

Hotel Belmont Ede

Maar er is meer opvangruimte nodig waar verslaafde daklozen uit de hele regio Gelderland-Midden in isolatie opgevangen kunnen worden. Waar die opvang komt, is nog niet bekend.
Het Belmont Hotel in Ede was in beeld. Het streven was daar deze week een opvang te openen, staat in de brief. Maar die mogelijkheid is van de baan, stelt het Leger des Heils woensdagmiddag. 

Ander plan

'Er ligt nu een ander plan', zegt Robert Paul Fennema, regiomanager zorg bij het Leger des Heils. Hij wil niet zeggen wat het alternatief is. Mogelijk neemt de veiligheidsregio daar vrijdag een besluit over.
De VGGM was woensdagmiddag niet bereikbaar om te reageren.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.