Nieuws

Veel schade na explosie in fabriek in Voorthuizen

In een bedrijf in Voorthuizen heeft woensdag een grote stofexplosie plaatsgevonden. De schade is aanzienlijk, maar er zijn geen slachtoffers gevallen. © Luke Beens/Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - In een bedrijf in Voorthuizen heeft woensdag een grote stofexplosie plaatsgevonden. De schade is aanzienlijk, maar er zijn geen slachtoffers gevallen.
De explosie was bij Denkavit, een bedrijf dat diervoeding produceert. De hulpdiensten rukten volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden massaal uit, onder meer met ambulances, vanwege mogelijke vermisten. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Schade is aanzienlijk na explosie diervoederbedrijf
De explosie heeft ervoor gezorgd dat een deel van de fabriek ingestort en ontzet is. De brandweer schaalde voor de zekerheid op tot 'grote brand', maar er was geen sprake van een daadwerkelijke brand. De sprinklerinstallatie in de fabriek is wel aangesprongen.

Omgeving ruim afgezet

De omgeving werd na de explosie ruim afgezet. De oorzaak is nog niet bekend. Ook een woordvoerder van het bedrijf kan daar nog niets over zeggen.
Vijf jaar geleden was er ook al een stofexplosie bij dezelfde fabriek in Voorthuizen. Daarbij werd een stuk van het dak en enkele muren weggeblazen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!