Nieuws

'Eens zal de Betuwe in bloei weer staan', is nu even een troostnummer

TIEL - Het warme weer van de afgelopen dagen heeft de Betuwe in volle bloei gezet. Afgelopen week moesten fruittelers nog flink aan de bak om de bloesemknoppen 's nachts niet te laten bevriezen. Na de pruimen- en steeds meer perenbloesem staan nu ook veel kersenbomen in volle bloei.
Normaal gesproken een uitgelezen moment voor recreanten om de Betuwe te bezoeken. Dit wordt door het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland nu ontraden in verband met de coronamaatregelen. Het zou op sommige populaire plekken te druk worden. Bloesemtochten zijn afgelast en de horeca die normaal van dit toerisme profiteert is uiteraard gesloten.
Geen gewone bloesemtijd dus. Het carillon van de Sint Maarten in Tiel speelt daarom het oude lied 'Eens zal de Betuwe in bloei weer staan'. Het lied van vlak na de Tweede Wereldoorlog, drukt de hoop op een mooiere toekomst uit. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek selecteerde het om de Tielenaren een hart onder de riem te steken: 'Ook na corona zal het land weer opbloeien'.
Bekijk en beluister hier een reportage van de bloesem en het carillon van de Sint Maarten.
'Eens zal de Betuwe in bloei weer staan', is nu even een troostnummer
Bekijk hier beelden van de weelderige kersenbloesem in een oude hoogstamboomgaard.
'Eens zal de Betuwe in bloei weer staan', is nu even een troostnummer