Maatregelen tegen het coronavirus: de derde week zit erop

ROZENDAAL - We leven inmiddels drie weken met speciale maatregelen tegen het coronavirus. Inmiddels is er ook het besef dat we er voorlopig nog mee te maken hebben. Maar eerst een terugblik op de afgelopen week.

Het is de week dat premier Rutte duidelijk maakt dat het nog wel even gaat duren voor we terug kunnen keren naar het normale leven. Het besluit om horeca en scholen te sluiten blijft in ieder geval van kracht tot 28 april.

In het corona weekoverzicht op TV Gelderland kijken we terug op deze derde week waarin de maatregelen van kracht zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Kijk hieronder het weekoverzicht:

Zorgen voor zorg

In de zorg wordt gewerkt aan het herstel van patiënten. Verschillende zorgmedewerkers vertellen hun ervaringen op de afdelingen. Ze zien hun patiënten soms snel verslechteren, maar er zijn ook berichten van patiënten die stabiliseren en beter worden. 

Ondernemend Nederland

Tegelijkertijd wordt het stiller op straat. Ondernemers worstelen met de omstandigheden en zijn bang voor de gevolgen voor hun bedrijven. Op veel plekken lijken mensen zich te houden aan de waarschuwingen en samenscholingsverboden.

Dit weekend werd opgeroepen om ondanks het mooie weer toch vooral thuis te blijven.  De vraag is of we dat ook komende week en richting het paasweekend gaan volhouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rozendaal Rozendaal Nieuws
Deel dit artikel: