Plannen voor A2 zorgen voor onrust

WAARDENBURG - De A2 tussen Deil en Knooppunt Vught gaat de komende jaren op de schop. Een van de knelpunten is de brug bij Zaltbommel en de nabijgelegen afslag bij Waardenburg. Belangstellenden hoorden onlangs meer op een online voorlichtingsbijeenkomst.

De plannen blijken meerdere bewoners onrustig te maken. Er lopen in verschillende varianten stippellijntjes door hun woningen. Moeten ze weg en wat is hun huis nu nog waard als ze willen verkopen? De projectorganisatie kan pas eind dit jaar helderheid geven.

Bekijk de reportage over de A2. De tekst gaat eronder verder.

Vier voorkeursvarianten

Er zijn op dit moment vier varianten om de A2 bij Waardenburg aan te passen. Verbreding van de weg behoort ook tot de mogelijkheden. Daarbij zouden de woningen die nu vlag achter de geluidswal liggen waarschijnlijk moeten verdwijnen.

Er zijn mensen die met plezier langs een snelweg wonen. Zo ook André Oomen en Gilles Tebrunsvelt. De laatste is ook voorzitter van de Bewonersvereniging Bungawalls Weerdenborch, de woningen vlak achter de geluidswal. Hij denkt dat de woningen tijdens de periode van onzekerheid helemaal niet te verkopen zijn. Persoonlijk zit hij daar niet zo mee, maar hij kent de onrust bij de mensen. Andre Oomen zou graag blijven wonen waar hij nu woont. Hij woont er naar alle tevredenheid.

Maandag is er opnieuw een online bijeenkomst die bewoners in staat stelt vragen te stelen over het traject. De hele aanpak van de A2 start pas echt in 2025.

Deel dit artikel: