Gewonde bij zolderbrand in 't Harde

HET HARDE - Bij een zolderbrand in de Tufsteenstraat in 't Harde is zaterdag een persoon gewond geraakt. De brand brak even voor 17.00 uur uit op de bovenste verdieping van een rijtjeswoning en was even voor 18.00 uur onder controle. Een blok van zes huizen werd ontruimd als gevolg van de brand.

De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker, om goed bij de zolder te kunnen geraken. Daarbij werd een stuk uit het dak gezaagd.

De brand sloeg over naar een zolder van een naastgelegen woning en zorgde voor flinke rookontwikkeling in de straat. 

Twee gewonden

Ook arriveerden twee ambulances ter plaatse. Twee personen, mogelijk bewoners, zijn naar het ziekenhuis vervoerd nadat zij rook inademden. Een videocorrespondent stelt dat een van beiden ook brandwonden heeft opgelopen.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland riep nieuwsgierigen nadrukkelijk op niet naar de brand te komen kijken. 'Ga naar huis. Denk aan de coronamaatregelen', waarschuwde men. De gemeente zette de straat even later af.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg 't Harde Brand Nieuws
Deel dit artikel: