'Jongeren spelen met levens', zegt burgemeester van Berg en Dal

GROESBEEK - Dertien jongeren in de gemeente Berg en Dal moesten woensdag thuis het slechte nieuws brengen dat ze een boete aan hun broek hebben gekregen. Reden: geen anderhalve meter afstand om te helpen het coronavirus niet verder te verspreiden.

De hardleerse jongeren werden op verschillende plekken beboet. Drie in Millingen, vijf in Beek en vijf Groesbeek. De gemeente wilde eigenlijk liever met waarschuwingen dan met boetes werken, maar met praten en waarschuwen is de gemeente nu gestopt.

'Letterlijk spelen met levens'

Hoewel de jongeren volgens de gemeente goed aanspreekbaar zijn, bleken ze in de praktijk niet te luisteren en hun gedrag niet te veranderen. 'Het dringt maar niet bij deze jongeren door dat het erom gaat de verspreiding van een zeer gevaarlijk virus in te dammen', zegt burgemeester Mark Slinkman. 'En dat in een gemeente waar al bovengemiddeld veel besmettingen zijn. Dit is letterlijk spelen met levens.'

De burgemeester heeft daarom opdracht gegeven per direct streng te handhaven om zo de inwoners van de gemeente Berg en Dal beter te beschermen tegen infectiegevaar. Hij vindt daarbij dat ook bij de ouders een taak ligt om een stuk verantwoordelijkheid te nemen, als de jongeren daar zelf niet toe in staat zijn.

Er is nu een stevige financiële prikkel gegeven om die verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk te nemen en de jongeren thuis te houden tot de overheidsmaatregelen worden opgeheven, stelt de gemeente Berg en Dal.

Meer over dit onderwerp:
Corona Groesbeek Nieuws
Deel dit artikel: