Leerlingen bouwen vogelhuisjes tegen processierups

GROESBEEK - Leerlingen van basisschool Op de Heuvel in Groesbeek krijgen allemaal een bouwpakket voor een vogelhuisje. Deze nestkastjes dragen bij aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Zo brengt de school techniek, creativiteit en natuur bij elkaar nu de kinderen noodgedwongen door de coronamaatregelen thuis zitten.

Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal en Roel Kuppens, directeur van de basisschool, gaven op woensdagochtend de eerste bouwpakketjes thuis af. Voor alle 110 leerlingen is er een bouwpakketje beschikbaar. De school heeft dit voor elkaar gekregen in samenwerking met Stadsboom, houtbedrijf Jongeneel en gemeente Berg en Dal.

Creatief aan de slag

De leerlingen ontvangen bij hun bouwpakket een projectbeschrijving. Hierin leren ze meer over de koolmeesjes en hun rol in de bestrijding van de rups. De kinderen mogen creatief aan de slag met de versiering van het vogelhuisje. Uiteindelijk kunnen zij de nestkastjes ophangen en een foto van het resultaat maken. De basisschool vraagt de oudere leerlingen om ook een logboek bij te houden van het proces.

Wethouder Annelies Visser: 'De gemeente Berg en Dal draagt graag bij aan zo'n leuk project. Hier komen natuur, techniek en creativiteit samen. Voor leerlingen is het op dit moment niet altijd makkelijk om noodgedwongen thuis te blijven. Misschien dat dit bouwpakket hun een beetje helpt. Echt een heel erg leuk initiatief van Op de Heuvel!'

Vogelhuisjes in Avonturenbos

Een deel van de vogelhuisjes komt in het Avonturenbos in Groesbeek te hangen. De boswachter hangt ze aan de bomen langs het pad, dat de naam ‘Op de Heuvelpad’ krijgt. Als de coronacrisis voorbij is wordt het ‘Op de Heuvelpad’ feestelijk geopend door de leerlingen van de gelijknamige school.

Meer over dit onderwerp:
RN7 Nieuws
Deel dit artikel: