Nieuws

Tientallen kuikens en kippen gedumpt in Nijkerk

Onbekenden hebben woensdag kuikens en kippen gedumpt in Nijkerk. Dat meldt de Dierenambulance Nijkerk e.o. Het gaat in totaal om 20 tot 30 dieren. © Dierenambulance Nijkerk e.o.
NIJKERK - Onbekenden hebben woensdag kuikens en kippen gedumpt in Nijkerk. Dat meldt de Dierenambulance Nijkerk e.o. Het gaat in totaal om 20 tot 30 dieren.
Eerst kwam de melding dat er op de Luxoolseweg in Nijkerk kippen losliepen. Toen de dierenambulance arriveerde, hadden de hoenderen hun toevlucht gezocht onder een hoop afgezaagde bomen die klaar lag om opgehaald te worden. Dat de dieren gedumpt waren, was duidelijk: de doos waarin ze hadden gezeten, stond er nog bij.
Terwijl er nog kippen gevangen werden, kwam een nieuwe melding binnen bij de dierenambulance: gedumpte kuikens, een aantal straten verder aan de Gildenstraat. Het ging om 15 kuikens in een doos, die weer in een vuilniszak zat. De meeste leefden nog. 
In de noodopvang bleek dat de dieren enorme honger hadden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!