Nieuws

West Betuwe maakt klapper met aandelen Eneco

Het zat al in de pen, maar West Betuwe heeft nu ook echt een grote winst geboekt met de verkoop van haar Eneco-aandelen. Na aftrek van kosten houdt de gemeente een nettowinst over van 13,8 miljoen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Het zat al in de pen, maar West Betuwe heeft nu ook echt een grote winst geboekt met de verkoop van haar Eneco-aandelen. Na aftrek van kosten houdt de gemeente een nettowinst over van 13,8 miljoen.
West Betuwe verkocht haar 16.875 aandelen aan het consortium Mitsubishi en Chubu. Wethouder Govert van Bezooijen spreekt van een prachtig resultaat. 'Het is een fors bedrag waar we als gemeente natuurlijk erg blij mee zijn. Daarbij moet ik echter wel een kanttekening plaatsen. In het verleden leverden onze aandelen jaarlijks een bedrag van zo’n 210.000 euro aan dividend op.'
De wethouder spreekt verder van een mooi resultaat op een gunstig moment. De gemeente bekijkt later hoe het geld besteed gaat worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!