Nieuws

Bus met coronapatiënten krijgt pech op de snelweg

Een speciale ambulancebus die coronapatiënten vervoert, heeft pech gekregen op de snelweg. De zes patiënten en artsen gingen vervolgens naar het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis: het Radboudumc in Nijmegen. © ANP
OVERLOON - Een speciale ambulancebus die coronapatiënten vervoert, heeft pech gekregen op de snelweg. De zes patiënten en artsen gingen vervolgens naar het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis: het Radboudumc in Nijmegen.
De bus was met zes patiënten op weg van Heerlen naar Groningen, toen die pech kreeg op de A73 bij Vierlingsbeek. De hulpdiensten stroomden massaal toe, waaronder de politie, ambulances en een traumahelikopter.
De oorzaak van de pech is een probleem met de koelvloeistof, meldt een correspondent. Er is nog geprobeerd dat ter plaatse te repareren, maar dat verliep zonder succes.

In colonne

De bus is – met de patiënten erin – op een takelwagen gezet en in een colonne van ambulances en politie naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is besloten de takelwagen dezelfde avond nog naar Groningen te laten rijden.
Rond 20.45 uur is de bus met patiënten weer vertrokken, laat een woordvoerder van het Radboudumc weten. De patiënten zijn volgens haar in Nijmegen de bus niet uit geweest.
Een speciale ambulancebus die coronapatiënten vervoert, heeft pech gekregen op de snelweg. De zes patiënten en artsen gingen vervolgens naar het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis: het Radboudumc in Nijmegen. © Saskia Kusters/SQ Vision
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!